window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-EXCTF3TBJ5');
Hulp nodig2024-04-30T11:51:33+02:00

Opvoeden en opgroeien gaat niet altijd vanzelf, soms heb je hierbij ondersteuning en hulp nodig. Het liefst vind je deze zo dichtbij mogelijk binnen je eigen vertrouwde omgeving. Zoals bij familie, op school, bij de sportclub, kerk, moskee of het consultatiebureau. Levert die steun je te weinig op? Dan kun je professionele hulp vragen aan het lokale (wijk)team. Of aan je (huis)arts, medisch specialist, GGD, praktijkondersteuner jeugd of gezondheidsarts. Meestal kun je na deze ondersteuning gewoon weer verder.

Is deze hulp of ondersteuning niet voldoende? En is aanvullend specialistische jeugdhulp (tijdelijk) nodig? Dan staat MetMaya klaar. Wij zorgen ervoor dat je met de juiste hulpverlener in contact komt. We zorgen voor passende hulp, waarbij het echt om jou gaat. Aansluitend op jouw vraag beslissen we samen over de beste zorg. Iedereen is anders en we hebben aandacht voor wat jij belangrijk vindt. Daarbij betrekken we ook je gezin en voor jou andere belangrijke mensen in je omgeving. Ook werken we met ervaringsdeskundigen om de hulp nog effectiever te laten zijn. Eén gezin, één plan met de beste hulp bij jou in de buurt.

Postcode check

Er zijn diverse MetMaya teams in de regio Amersfoort. Hier kun je opzoeken bij welk team je terecht kunt.

Typ je postcode (Bijvoorbeeld: 2311 AA)

Aanmelden

Voor een aanmelding bij MetMaya heb je een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld van je (huis)arts of medisch specialist, jouw lokale (wijk)team of SAVE. Heb je een verwijzing ontvangen? Dan kun je hier op de website het aanmeldformulier invullen.
MetMaya kan de verwijzing naar specialistische jeugdhulp pas in behandeling nemen als het aanmeldformulier volledig ingevuld bij ons is aangeleverd.

Heb je na de aanmelding nog vragen? Bel of mail dan naar het MetMaya team dat bij jouw postcode hoort. Met de postcodecheck op deze pagina vind je de contactgegevens.

Vanaf 16 april 2024 is ons toestemmingsformulier vervallen. We hebben de toestemming vanaf nu deels verwerkt in het aanmeldformulier. Heb je voor die datum al een aanmelding gedaan? Dan kun je dit toestemmingsformulier nog invullen.

Wat kun je verwachten?

stap 1: je hebt een vraag over opgroeien en opvoeden.
stap 2: je zoekt eerst ondersteuning in je eigen omgeving. Zoals bij familie, op school, de sportclub, consultatiebureau, kerk of moskee.
stap 3: is er meer nodig? Dan ga je naar het lokale (wijk)team of de huisarts, specialist of praktijkondersteuner.
stap 4: als de huisarts, het lokale (wijk)team of andere verwijzer denkt dat er meer nodig is kunnen ze verwijzen naar MetMaya voor (tijdelijke) aanvullende specialistische hulp.
stap 5: met een verwijzing kun je jezelf via deze website aanmelden en het toestemmingfomulier invullen.
stap 6: wij sturen je een bevestiging.
stap 7: we matchen jouw vraag met de juiste zorgprofessional. Ligt er al een plan? Dan sluiten we daarop aan.
stap 8: is er een wachttijd? Dan maken we afspraken over de overbruggingstijd.
stap 9: we informeren jou als het jeugdhulpplan van start gaat; onderzoek, begeleiding of behandeling
stap 10: na de evaluatie ronden we het jeugdhulpplan af. Eventuele nazorg dragen we over aan de verwijzer.

MetMaya teams

In de MetMaya teams werken professionals met verschillende expertises en specialismes. Ze zijn de bekende gezichten in jouw buurt. Onze hulpverleners werken op locatie maar komen ook bij gezinnen thuis. Op dit moment werken we vanuit zeven MetMaya teams, zo dichtbij mogelijk.

Een deel van de aanvullende specialistische jeugdhulp verzorgen de MetMaya professionals vanuit regionale teams. Zij leveren hulp in alle gemeenten in de regio. Voorbeelden van een regionale team zijn Kinderopvang en Specialistische Jeugdzorg (KSJ) en Onderwijs en Specialistische Jeugdzorg (OSJ).

MetMaya Amersfoort Noord

Vathorst | Hooglanderveen | Nieuwland

De brand 20
3822 LJ Amersfoort

MetMaya Amersfoort Soesterkwartier

Noorderwierweg 233
3812 DH  Amersfoort

MetMaya Amersfoort Midden

Kattenbroek | Hoogland | Schothorst | Zielhorst | Liendert | Rustenburg

Computerweg 16 B
3821 AB Amersfoort

MetMaya Amersfoort Zuid

Berg | Leusderkwartier | Vermeerkwartier | Kruiskamp | Koppel | Binnenstad | Randenbroek | Schuilenburg | Stoutenburg

Waterdaal 2
3817 GV Amersfoort

MetMaya Baarn-Bunschoten-Eemnes
Einsteinweg 15 B
3752 LW Bunschoten

MetMaya Leusden-Woudenberg
Burgemeester de Beaufortweg 16
3833 AG Leusden

MetMaya Soest
Kerkplein 9
3764 AW Soest

KSJ – OSJ
Regionaal MetMaya team

Veel gestelde vragen voor cliënten en naasten

Algemene informatie voor kinderen, jongeren en gezinnen is te vinden op de website van de gemeente2023-06-22T21:48:12+02:00
Ga naar de bovenkant