
Opvoeden en opgroeien gaat niet altijd vanzelf, soms heb je hierbij ondersteuning en hulp nodig. Het liefst vind je deze zo dichtbij mogelijk binnen je eigen vertrouwde omgeving. Zoals bij familie, op school, bij de sportclub, kerk, moskee of het consultatiebureau. Levert die steun je te weinig op? Dan kun je professionele hulp vragen aan het lokale (wijk)team. Of aan je (huis)arts, medisch specialist, GGD, POH-jeugd (praktijkondersteuner) of gezondheidsarts. Meestal kun je na deze ondersteuning gewoon weer verder.
Is deze hulp of ondersteuning niet voldoende? En is (tijdelijk) aanvullend specialistische jeugdhulp nodig? Dan staat MetMaya klaar. Wij zorgen ervoor dat je met de juiste professional in contact komt. We zorgen voor passende hulp, aansluitend op jouw vraag. Samen kijken we naar een passende oplossing. Iedereen is anders en we hebben aandacht voor wat jij belangrijk vindt. Daarbij betrekken we ook je gezin en voor jou andere belangrijke mensen in je omgeving. Ook werken we met ervaringsdeskundigen om de hulp nog effectiever te laten zijn. Eén gezin, één plan met de beste hulp bij jou in de buurt.
Aanmelden
Voor een aanmelding bij MetMaya heb je een verwijzing nodig. Bijvoorbeeld van je (huis)arts, POH-jeugd, medisch specialist of jouw lokale (wijk)team. Heb je een verwijzing ontvangen? Dan kun je hier op de website het aanmeldformulier invullen.
MetMaya kan de verwijzing naar specialistische jeugdhulp pas in behandeling nemen als het aanmeldformulier volledig ingevuld bij ons is aangeleverd.
Heb je na de aanmelding nog vragen? Bel of mail dan naar het MetMaya team dat bij jouw postcode hoort. Met de postcodecheck op deze pagina vind je de contactgegevens.


Crisis
Acute levensbedreigende situatie
In levensbedreigende noodgevallen of als er acuut gevaar dreigt, bel je telefoonnummer 112 (dag en nacht bereikbaar).
Bij zorgen over suïcidebedreiging bel je de crisislijn 113 zelfmoordpreventie. 113 is bereikbaar via telefoonnummer 0800-0113 of chat (113.nl).
Binnen kantoortijden (maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur)
Bel met jouw contactpersoon binnen MetMaya. Krijg je geen contact? Bel dan naar jouw MetMaya team.
Buiten kantoortijden voor kind, jongere, gezin
Bij (vermoeden van) huiselijk geweld of kindermishandeling bel je Veilig Thuis Utrecht via telefoonnummer 0800 2000 (gratis en dag en nacht bereikbaar). Meer informatie vind je op de website van Veilig Thuis Utrecht.
In geval van crisis bel je met de Huisartsenpost Eemland (085 7731 100).
Welke stappen zijn er?
stap 1: je hebt een vraag over opgroeien en opvoeden.
stap 2: je zoekt eerst ondersteuning in je eigen omgeving. Zoals bij familie, op school, de sportclub, consultatiebureau, kerk of moskee.
stap 3: is er meer nodig? Dan ga je naar het lokale (wijk)team of de huisarts, specialist of POH-jeugd.
stap 4: als de huisarts, het lokale (wijk)team of andere verwijzer denkt dat er meer nodig is kunnen ze verwijzen naar MetMaya voor (tijdelijke) aanvullende specialistische hulp.
stap 5: met een verwijzing kun je jezelf via deze website aanmelden.
stap 6: wij sturen je een bevestiging.
stap 7: we matchen jouw vraag met de juiste professional. Ligt er al een plan? Dan sluiten we daarop aan.
stap 8: is er een wachttijd? Dan maken we afspraken over wat we in de tussentijd kunnen doen.
stap 9: we informeren jou als het Jeugdhulpplan van start gaat; onderzoek, begeleiding of behandeling.
stap 10: na de evaluatie ronden we het Jeugdhulpplan af. Eventuele nazorg dragen we over aan de verwijzer.
Ervaringwijzer
Bij MetMaya gebruiken we de ‘Ervaringwijzer’. Daarmee horen we graag wat jij van onze hulp vindt. Jouw mening is belangrijk voor ons. Met de Ervaringwijzer kunnen we zien wat goed gaat en wat beter kan. Daar kunnen wij van leren en onze hulp verbeteren.
MetMaya teams
In de MetMaya teams werken professionals met verschillende expertises en specialismes. Ze zijn de bekende gezichten in jouw buurt. Onze hulpverleners werken op locatie maar komen ook bij gezinnen thuis. Op dit moment werken we vanuit acht MetMaya teams, zo dichtbij mogelijk.
Een deel van de aanvullende specialistische jeugdhulp verzorgen de MetMaya professionals vanuit regionale teams. Zij leveren hulp in alle gemeenten in de regio. Voorbeelden van een regionale team zijn Kinderopvang en Specialistische Jeugdzorg (KSJ) en Onderwijs en Specialistische Jeugdzorg (OSJ).
Veel gestelde vragen voor cliënten en naasten
In de MetMaya teams werken professionals met uiteenlopende expertise samen. MetElkaar zijn we in staat een aanvullend antwoord te geven op de hulpvraag van kinderen, jongeren en gezinnen in de regio Amersfoort. Daarnaast mag u rekenen op een vriendelijke bejegening. Om een veilige omgeving voor u én de MetMaya-professionals zoveel mogelijk te garanderen zijn dit onze huisregels. Bij overtreding van deze huisregels kan u de toegang tot de locatie(s) (tijdelijk) worden ontzegd. We gaan ervan uit dat u zich houdt aan de instructies van MetMaya-professionals en beveiliging.
Wij behandelen elkaar respectvol. Discriminatie accepteren we bij MetMaya niet. Ook opmerkingen, gebaren, aanrakingen of andere gedragingen van seksuele aard staan wij niet toe.
Wij staan voor een veilige omgeving. Alle vormen van agressie, geweld, intimidatie en wapenbezit accepteren we bij MetMaya niet. Dit houdt in elk geval in dat (lichamelijk) geweld en ongewenste intimiteiten niet getolereerd kunnen worden. Wij registreren alle meldingen en doen aangifte bij de politie als wij dat nodig achten.
MetMaya is een rookvrije instelling: in de gebouwen en buiten op ons terrein mag niet gerookt worden. Dit geldt ook voor de e-sigaret. Onder invloed zijn van alcohol in de locaties en tijdens hulpverleningsmomenten is verboden. Het is streng verboden op en bij het terrein en in de locaties drugs te gebruiken, bij zich te dragen, te verhandelen of onder invloed te zijn. Vindt de hulpverlening bij u thuis plaats en bent u, of een van de aanwezigen, onder invloed van alcohol of drugs? Dan is het ter inschatting aan de MetMaya-professional of de hulpverlening op een veilige en verantwoorde wijze doorgang kan vinden.
Om de privacy van onze cliënten, hun vertegenwoordigers en naasten, en MetMaya-professionals te beschermen mag het maken van geluidsopnames uitsluitend voor privégebruik. Geef dit vooraf wel even aan en respecteer het als iemand aangeeft dit niet te willen. Wil je beeldopnames maken, dan kan dat alleen met toestemming. Dit betekent dat wanneer men een foto wil nemen eerst uitdrukkelijk de toestemming van de betrokken persoon wordt gevraagd. Hetzelfde geldt voor andersoortige opnamen zoals die via video, film, mobiele telefoon, webcam e.d.. Verzending en/of publicatie van gemaakte geluids- en/of beeldopnamen, op welke wijze dan ook, kan uitsluitend plaatsvinden met uitdrukkelijke en schriftelijke (wilsbekwame) toestemming van alle betrokkene(n).